Hardware

Mimaki introduceert nieuwe doorzichtige inkt met ongekende mogelijkheden voor designers en modelmakers in uiteenlopende sectoren

Mimaki Europe, de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters, snijsystemen en 3D-printtechnologieën, kondigt vandaag de introductie aan van het nieuwe volkomen doorzichtige materiaal voor 3D-printen: MH-110PCL. Dit nieuwe doorzichtige materiaal is specifiek ontwikkeld voor designers en bedoeld voor gebruik met de 3DUJ-553, Mimaki’s topmodel 3D-printer die werkt met uv-inkten in full-colour. De nieuwe inkt is leverbaar vanaf mei 2022 en sluit geheel aan op Mimaki’s doel om in de sector toonaangevend te zijn op gebied van innovatie en alle behoeften van de klanten te vervullen.

Het nieuwe doorzichtige materiaal MH-110PCL wordt geleverd in inktflessen van 4,8 liter en is een verbeterde versie van de vorige doorzichtige inkt van Mimaki, MH-100CL. De nieuwe inkt biedt betere transparantie en vergeelt niet. Kunstenaars, designers, architecten en anderen kunnen hiermee nog realistischere en transparantere modellen maken, precies zo als ze hen voor ogen stonden.

Mimaki streeft altijd naar verdere ontwikkeling en stelt het vervullen van de behoeften van klanten centraal. Deze drijfveer steekt ook achter de ontwikkeling van MH-110PCL. Dit nieuwe product is toepasbaar in uiteenlopende sectoren, voor bijvoorbeeld kunst, modellen voor architectuur en de medische wetenschap, productontwikkeling of cosmetica.

Aangezien de Mimaki 3DUJ-553 een full-colour 3D-printer is die meer dan 10 miljoen kleuren kan produceren, kan het doorzichtige materiaal ook worden gemengd met kleur om doorzichtige kleurenmodellen te maken. Ontwerpen kunnen zo worden gemaakt met meer kleuren en visuals dan ooit tevoren.

Gebruik van heldere, doorzichtige modellen in kleur biedt vele voordelen voor bijvoorbeeld medische opleidingen. De structuur van interne organen kan nog nauwkeuriger worden getoond, met verschillende kleuren voor verschillende delen of medische aandoeningen. MH-110PCL is ook ideaal om transparante delen te maken die nodig zijn bij productontwerp en architectonische modellen, waarbij ruiten en transparante buitendelen nuttig zijn om zicht op de interne structuur te bieden.

“Bij Mimaki doen we al het mogelijke om de behoeften van onze klanten te vervullen. We zagen hoe belangrijk het was om over echt doorzichtig materiaal te beschikken en zijn daar meteen mee aan de slag gegaan,” aldus Mark Sollman, productmanager bij Mimaki Europe. “Wij hechten net zoveel belang aan kwaliteit als de designers die met onze technologieën werken. Wij wensen hen veel succes met Mimaki en zijn verheugd dat wij hen dit nieuwe materiaal kunnen leveren. En natuurlijk worden hiermee hun modellen beter dan ooit.”

Meer informatie over producten en diensten van Mimaki vindt u op www.mimakieurope.com.

Über die Mimaki Deutschland GmbH

Mimaki is een van de grootste producenten van grootformaat printers en snijmachines voor de sign/graphics-, textiel/kleding-, industriële en 3D markten. Mimaki ontwikkelt het complete productassortiment voor elke productgroep: hardware, software en de bijbehorende verbruiksartikelen zoals inkten en snijmessen. Mimaki biedt innovatieve betrouwbare producten van hoge kwaliteit die gebruikmaken van inkjettechnologie met inkten op waterbasis, latexinkten, solventinkten en UV-drogende inkten. Om te voldoen aan de behoeften voor een breed scala aan toepassingen op de markt, ontwikkelt Mimaki geavanceerde on-demand digitale printoplossingen. Mimaki Engineering Co. Ltd., (President: Kazuaki Ikeda) Nagano (Japan), is genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange, Inc.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Mimaki Deutschland GmbH
Martin-Kollar-Straße 10
81829 München
Telefon: +49 (89) 437481-0
Telefax: +49 (89) 437481-199
http://www.mimaki.de

Ansprechpartner:
Clare Porter
Associate Director
Telefon: +44 (1737) 215200
E-Mail: clare@bespoke.co.uk
Ivan Lesmana
Communication Coordinator EMEA
Telefon: +31 (20) 46279-42
E-Mail: i.lesmana@emea.mimaki.com
Danna Drion
Marketing Manager EMEA
Telefon: +31 (20) 46279-42
E-Mail: D.Drion@emea.mimaki.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel