E-Commerce

Подразделението на Euronet Worldwide, epay, става глобален партньор за дигитални услуги с добавена стойност на fintech Revolut

Благодарение на интеграцията на своята добре позната карта за подаръци и предплатено портфолио, epay поддържа Revolut – fintech приложение, което в момента може да се похвали с 15 милиона клиенти по целия свят – в глобалната си експанзия в 36 държави и отваря нов цифров и мобилен канал за продажби за своята брандирана партньорска мрежа.

epay, бизнес сегмент на Euronet Worldwide, Inc. (NASDAQ: EEFT), сега е глобален партньор за дигитални карти за подаръци и предплатени продукти за водещото британско fintech приложение, Revolut. Новото партньорство между Revolut и доставчика на плащания с пълна услуга ще обхване 36 държави чрез интеграция на API в трите приложения на Revolut (Consumer, Business и Junior). Стартирайки през април 2021 г., epay започна да предоставя на клиентите на Revolut в тези страни достъп до изобилие от добре познато дигитално съдържание както на глобално, така и на местно ниво, в категориите храни, развлечения, начин на живот, игри, здраве и красота, домашен офис и офис категории от марки, като Twitch, Ikea, Nintendo, Spotify Premium. С този достъп клиентите на Revolut имат възможността да купуват, подаряват и да получават подаръчни карти и дигитално съдържание лесно и безпроблемно, без изобщо да се налага да напускат своето Revolut приложение. В допълнение към страните от фаза 1, включени през април (включващи Обединеното кралство и голяма част от Европа), през следващите месеци бързо ще последват и други страни и основни пазари като САЩ и Австралия, както и разширяване на Business приложението. което ще стартира първо във Великобритания.

Експанзия на Revolut в световен мащаб с пазари от различни категории

До този момент няма fintech приложение за пазари от различни категории, което прави Revolut първият доставчик на финансово-технологични услуги в света, който предлага тези атрактивни услуги с добавена стойност на своите клиенти в толкова широк мащаб. Това подкрепя мисията на компанията, която е да предложи първото в света наистина „глобално финансово приложение на едно гише“ с редица предимства за всички потребители. Допълнителните дигитални услуги, като например възможност за закупуване и изпращане на карти за подаръци и предплатени продукти от любимите марки на потребителите директно от приложението, допълнително обслужват тази мисия, както и помагат за привличането на нови групи клиенти за приложението, което означава по-висока степен на използване на мобилни приложения и повишена полза за клиентите и тяхното задържане.

„Нашите клиенти са предимно млади хора и пристрастени дигитални потребители, които очакват едно финансово приложение да предлага атрактивни допълнителни услуги, както и перфектно потребителско изживяване – ние предлагаме двете чрез гъвкавата интеграция на API в epay“, обяснява Maisum Dairkee, собственик на продукта в Revolut. „Интегрирането на API в epay не само осигурява достъп до широк спектър от мащабируемо съдържание, за да отговори на всички нужди на клиентите както на местно, така и на глобално ниво, но също така служи за осигуряване на перфектно и безпроблемно изживяване на клиентите, без изобщо да се налага да напускат приложението.“

Партньорство с визия и потенциал

Партньорството бързо ще се разширява. В допълнение към 36-те държави, планирани понастоящем, услугите с добавена стойност на epay ще бъдат част от стандартното предложение на Revolut за всяко ново международно стартиране на Revolut в бъдеще. Съществуващите категории също ще бъдат допълнително разширени. Например популярните категории уелнес, красота, здраве, фитнес и мода са на радара и на двете компании и се оценяват като основни категории за бъдещ растеж.

Връзката с Revolut е новаторско партньорство за epay.

„Нашите технически решения и процеси ни позволяват да предоставяме на Revolut услуги с добавена стойност чрез един API като доставчик на плащания с пълен набор от услуги“, каза Kevin Caponecchi, изпълнителен вицепрезидент и главен изпълнителен директор на epay, Software and EFT Asia Pacific Division. „Това означава, че надхвърляме класическата роля на доставчик на карти за подаръци и вместо това ставаме по-скоро инфраструктурен партньор за разгръщане в световен мащаб. Искаме да помогнем на финансово-технологичните компании като Revolut да предоставят на своите клиенти точното съдържание, което очакват или винаги са искали. Също така показваме нашата съществуваща карта за подаръци 2000+ и предплатено портфолио от партньори на бранда, нови начини за свързване с техните клиенти чрез отваряне на нови дигитални и мобилни канали за продажби като Revolut.“

Заинтересованите марки могат да се свържат с тения съществуващ epay контакт или sales-cee@epay.de, marketing@uk.epayworldwide.com

За Revolut

Revolut изграждат първото в света наистина глобално финансово супер приложение. През 2015 г. Revolut стартира във Великобритания, предлагайки парични преводи и обмен на валута. Днес нашите 15 милиона клиенти по света използват десетки иновативни продукти на Revolut, за да извършват над 100 милиона транзакции на месец.

Чрез нашите лични и бизнес профили ние помагаме на клиентите да подобрят финансовото си здраве, даваме им повече контрол и свързваме безпроблемно хората по целия свят.

www.revolut.com

Euronet Worldwide е лидер в бранша в обработката на защитени електронни финансови транзакции. Компанията предлага решения за плащания и обработка на транзакции на финансови институции, търговци на дребно, доставчици на услуги и индивидуални потребители. Тези услуги включват пълноценни услуги за банкомати, POS и аутсорсинг на картови услуги, услуги за издаване на карти и услуги за обслужване на търговски обекти, софтуерни решения, касови и онлайн инициирани услуги за превод на пари от потребител към потребител и от бизнес към бизнес, както и електронно разпространение на дигитални медии и предплатено време за мобилни телефони.

Глобалната платежна мрежа на Euronet е обширна – включва 36777 банкомата, приблизително 349000 EFT POS терминала и нарастващо портфолио от изнесени услуги за дебитни и кредитни карти, които се управляват в 61 държави; софтуерни решения за карти; предплатена мрежа за обработка от приблизително 736000 POS терминала в приблизително 345000 търговски обекта в 60 държави; и глобална мрежа за парични преводи от приблизително 475000 локации, обслужващи 159 държави. С корпоративно седалище в Leawood, Канзас, САЩ, и 66 офиса по целия свят, Euronet обслужва клиенти в приблизително 175 държави. За повече информация, моля, посетете уебсайта на компанията на адрес www.euronetworldwide.com.

Über epay (a Euronet Worldwide company)

epay е водещ в света доставчик на плащания с пълен набор от услуги за обработка на плащания и предплатени решения, обработил 2,4 милиарда транзакции през 2020 г. Компанията е изградила обширна мрежа от търговци на дребно със 736000 терминала за продажба в 57 страни, за да свърже известни марки с потребители по целия свят. Компанията предлага портфолио от карти за подаръци (предплатени, затворен цикъл и дигитални медии), бизнес стимули и решения за плащане (приемане на карти, терминали, електронна търговия, мобилни и Интернет за плащане) за многоканална търговия и предлага услугите си благодарение на патентован софтуер за интеграция на касов апарат. epay е сегмент на Euronet Worldwide, Inc. (NASDAQ: EEFT), компания, базирана в Канзас, която е спечелила 2,5 милиарда долара приходи през 2020 г., като наема персонал от над 8000 служители и обслужва клиенти в 175 държави.

За Euronet Worldwide, Inc.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

epay (a Euronet Worldwide company)
Fraunhoferstr. 10
82152 Martinsried
Telefon: +49 (89) 899643-0
http://www.epay.de

Ansprechpartner:
Stephanie Taylor
Директор по финансово планиране и връзки с инвеститорите на Euronet Worldwide, Inc.
Telefon: +1 (913) 327-4200
E-Mail: staylor@euronetworldwide.com
Kiran Wylie
старши мениджър по комуникациите
E-Mail: media@revolut.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel