Bauen & Wohnen

Zwembadtrappen van Eichenwald – stijlvol en comfortabel

Ver buiten de Duitse grenzen bekend geworden met het merk IDEAL Edelstahl vervaardigt de firma Eichenwald al meer dan vijftig jaar roestvrijstalen accessoires voor zwembaden.

Vooral de laatste jaren zijn privézwembaden steeds populairder geworden. Er worden meer zwembaden gebouwd en gerenoveerd dan ooit tevoren. Daarbij wordt steeds meer waarde gehecht aan het veiliger en comfortabeler maken van die zwembaden. Bewegen in het water is immers niet alleen leuk en ontspannend, het is ook gezond voor jong en oud.

Tegelijkertijd zorgen stijgende energiekosten en watergebrek ervoor dat zwembaden steeds efficiënter worden ontworpen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zwembadafdekkingen of schuifdaken. Als je deze echter wilt combineren met trappen en handgrepen, zijn er vaak constructieproblemen, waardoor deze praktische dingen vaak weggelaten werden.

Meerwaarde dankzij innovaties

Maar om precies dat te voorkomen, biedt de firma Eichenwald een verscheidenheid aan oplossingen van roestvrij staal. Individuele trapconstructies, die het sluiten van de zwembadafdekking mogelijk maken, en nu ook  standaard kantelbare handgrepen . Deze maken installatie mogelijk zonder daarbij een schuifdak of veiligheidsafdekking in de weg te staan.

Achteraf te monteren trappen vervangen steile ladders

Roestvrijstalen trappen zijn vooral handig bij zwembadrenovaties, maar ook bij nieuwe zwembaden, omdat ze snel kunnen worden geïnstalleerd en steile ladders vervangen. Dit maakt het veel gemakkelijker om in en uit het zwembad te stappen.

Opdat ook heel ervaren zwemmers het zwembad langdurig kunnen gebruiken, adviseren wij een trapleuning of booggreep boven het waterniveau bij de trap. Dit resulteert in een merkbare meerwaarde op het gebied van veiligheid en comfort.

De gebogen handgreep “Type M” in combinatie met een Miami-trapsokkel bewijst op elegante wijze dat dit er niet altijd klinisch hoeft uit te zien.

In het zwembad zelf is een vasthoudstang erg handig – zowel voor de juiste grip bij het watertrappelen als voor het drijven en spetteren.

"Met deze handige extra’s bij het zwembad kun je het best al in de planningsfase rekening houden, omdat het dan tijdens de bouw veel eenvoudiger kan worden gerealiseerd", zegt Henning Jahnke van Eichenwald. Maar ook achteraf monteren is geen probleem, want "onze technische verkoopafdeling vindt voor bijna elke inbouwsituatie een ideale oplossing voor de bevestiging", vervolgt Jahnke.

Hoe deze extra’s eruit kunnen zien, ontdek je op  www.eichenwald-showgarten.de. Hier zijn ook buitendouches, watereffecten en tuinaccessoires van Ideal Edelstahl te zien.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

G. Eichenwald GmbH & Co. KG
Ruhrstraße 60
41469 Neuss
Telefon: +49 (2137) 91787-0
Telefax: +49 (2137) 91787-17
http://www.eichenwald.de

Ansprechpartner:
Henning Jahnke
Telefon: +49 (2137) 91787-14
E-Mail: h.jahnke@eichenwald.de
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel