Firmenintern

Izjava za tisk

Nova hala nudi prostor za povečanje proizvodnje električne opreme – vrednost vložka je približno pet milijonov evrov Širitev podjetja Baumüller Dravinja d.o.o., slovenskega hčerinskega podjetja nemškega proizvajalca pogonov in avtomatizacije Baumüller, je zdaj skorajda v celoti dokončana. Marca 2023 bo novo zgrajena hala pripravljena za vselitev: »Z novim objektom bomo podvojili naše kapacitete za proizvodnjo električne opreme. V novi objekt se seli tudi proizvodnja kablov, s čimer bomo pridobili več prostora za končno montažo v okviru proizvodnje pločevinastih delov. Površine, ki se bodo sprostile zaradi selitve logistike, bodo uporabljene za proizvodnjo pločevinastih delov. Vselili so se novi stroji: prebijalni stroj, laserski rezalnik in varilni robot za obločno varjenje na področju TIG. To izboljšuje možnosti za obdelavo nerjavnega jekla. Hkrati smo z razširjenimi skladiščnimi površinami in tremi novimi sistemi Kardex-Shuttle izboljšali tudi dobavo materialov. Skupno smo vložili skoraj pet milijonov evrov, da bi našim kupcem lahko ponudili visokokakovostne izdelke,« je na slovesnem odprtju hale v proizvodnem obratu Slovenske Konjice povedal Andreas Baumüller, vodilni družbenik skupine Baumüller.

Direktorja podjetja Baumüller Dravinja, Helmut Hauf in Jožef Klajnšek, se veselita, da bo širitev kapacitet omogočila še bolj optimalno izpolnjevanje vse večjega števila naročil in uspešno rast podjetja. Na praznovanju so bili predsednica AHK gospa Dagmar von Bohnstein in župan Slovenskih Konjic gospod Darko Ratajc, poslovodstvo podjetja Baumüller Dravinja, lastnik Baumüller skupine gospod Andreas Baumüller, ter njegova mama gospa Ursula Baumüller.

Manjši okoljski odtis
V nekaj tednih bo fotonapetostni sistem na strehah podjetja Baumüller Dravinja priključen na omrežje. S tem ukrepom bo okoljski odtis veliko manjši. V prihodnosti bo skoraj celotna dnevna izmena – odvisno od količine sončnega sevanja – delala z dovedeno sončno energijo. Proizvodnja bo tako še bolj trajnostna.

Vse na enem mestu: od kosa pločevine do povsem ožičene stikalne omarice
Podjetje Baumüller Dravinja poleg izdelkov iz jeklene pločevine in legiranega jekla proizvaja tudi izdelke iz aluminija. Izdelki, kot na primer stikalne omarice, ohišja ali prekritja za stroje, so prašno barvani in se vgradijo v stroje ali naprave. Od osnutka dela do izdelave strokovnjaki pokrivajo celoten spekter storitev za zahtevne individualne izdelave ter vse do serijskih proizvodenj.

Pri tem se upoštevajo specifične zahteve panoge. Tako imata npr. medicinska tehnika ali živilska industrija glede higiene ali trajnosti posebno visoke zahteve za materiale in obdelavo.

Nenehna rast
Podjetje Baumüller Dravinja d.o.o. je nenehno rastoče podjetje v Sloveniji in hkrati eden najpomembnejših delodajalcev v državi. Število zaposlenih se je od leta 1992 z 32 povečalo na trenutno 370. Hkrati se je tudi proizvodna površina z 3.600 kvadratnih metrov v letu 1992 povečala na več kot 13.000 kvadratnih metrov.

»Zaradi širitve kapacitet bomo ponovno iskali kadre in želimo zrasti na preko 400 zaposlenih. Mislim, da je to dobra novica predvsem za prebivalce Slovenskih Konjic,« zaključuje Andreas Baumüller.

www.baumueller.com/de/aktuelles/presse 
https://www.youtube.com/user/BaumuellerGroup 
https://www.xing.com/companies/baumüllergruppe 
https://www.linkedin.com/company/baumueller-nuernberg-gmbh 

Über die Baumüller Gruppe

Podjetje Baumüller s sedežem v kraju Nürnberg je vodilni proizvajalec električnih pogonov in avtomatizacije. Približno 2000 zaposlenih v proizvodnih obratih v Nemčiji, na Češkem, v Sloveniji in na Kitajskem ter v več kot 40 podružnicah po vsem svetu razvija in proizvaja pametne sistemske rešitve za strojništvo in e-mobilnost.

Hkrati obseg storitev skupine Baumüller vključuje inženiring, montažo in selitev strojev ter servisne storitve in tako pokriva upravljanje celotnega življenjskega cikla.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Baumüller Gruppe
Ostendstraße 80-90
90482 Nürnberg
Telefon: +49 (911) 5432-0
Telefax: +49 (911) 5432-130
http://www.baumueller.com

Ansprechpartner:
Leonhard Kemnitzer
Telefon: +49 (911) 5432-274
E-Mail: leonhard.kemnitzer@baumueller.com
Stefanie Lauterbach
Marketing Communications Manager
Telefon: +49 (911) 5432-319
E-Mail: stefanie.lauterbach@baumueller.com
Für die oben stehende Story ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel