Software

Dinex reducerer tiden til at udstødningssystemer kan komme på markedet med 25 %

Baggrund og udfordring

Dinex er en dansk designer og fabrikant af udstødnings- og emissionssystemer til lastbiler, busser og off-road-køretøjer med produktions og salgsfaciliteter i 16 lande over fire kontinenter. Deres produktionsproces er overvejende baseret på simulation af udstødningskomponenter og subsystemer, CFD-simuleringer af konjugeret varmeoverførsel fra væske til struktur; FEA-simuleringer af termiske belastninger på termiske dele, og FEA-simuleringer af strukturelle statiske og dynamiske kræfter. De kører CFD på AVL, FIRE og FEA på ANSYS Mechanical. Med 4 – 5 millioner celler pr. model er disse modeller store, og kører typisk i tre uger på deres 32-kerners in-house-server.

Dinex har haft et projekt for en kinesisk lastbilproducent i kommission for at finde frem til et nyt selektivt katalyseudstødningsreduktionssystem (SCR), med hvilket producentens lastbiler kunne opfylde Kina 5-emissionsnormerne.

Ved projektet blev der krævet en meget stor model, men også en kort tidsfrist. Med kun et par uger til at gennemføre projektet anvendte Dinex skyen for at gøre brug af computer-ressourcer.

Rescale-løsningen

Dinex overvejede både at investere i en større in-house-server og at benytte Microsofts Azure i skyen.

De besluttede sig til ikke at anvende en in-house-server, fordi det ville have taget for lang tid at opbygge en sådan, den ville have været for dyr og ville måske ikke have kunnet klare deres fremtidige krav.

Azure gav fleksibilitet i skyen, men var for kompliceret at implementere. I modsætning til de ovennævnte muligheder udgjorde Rescale en nøglefærdig løsning for både bestilt hardware og software til betaling pr. anvendelse, og havde et letanvendeligt arbejds-flow. Summa summarum valgte Dinex Rescales ScaleX-platform på grund af dens enkle funktion og skalerbarhed.

Til projektet kørte Dinex seks design-optimeringer af en multi-faset urinstofsimulering for at forbedre ammoniakensartetheden og reducere risikoen for aflejringer vha. AVL FIRE. Hver optimering omfattede to simulationer i parallel. Med fire til fem millioner celler kørte simuleringerne på ca. 100 kerner hver. Under anvendelse af Rescales store beregningsplatform til at skalere ud horisontalt tager hver optimering nu ca. tre dage at køre, i sammenligning med tre uger på deres in-house-kontrolelement.

“Vores højere produktivitet vil sætte os i stand til at håndtere flere projekter. Rescal-platformen gør os mere effektive og mere attraktive for vores kunder, hvilket igen giver os mere omsætning og flere udviklingsprojekter.”

Kasper Steen Andersen CAE-chef, Dinex

Resultater og fordele

Ved at benytte Rescales ScaleX-platform kunne Dinex reducere leveringstiden for hver optimering fra fire uger til en uge, svarende til en reduktion på 75 % i produktionstid. (Hver iteration omfatter ændringer i design, oprettelse af nettet, opsætning af modellen på ScaleX, kørslen af den, gennemsyn af resultaterne og beslutningstagning). I alt reducerede dette simulationstiden for hele projektet med 18 uger.

Hurtigere simulation gav mange væsentlige fordele for Dinex, inklusive:

  • 25 % reduktion af tiden til at et udstødningssystem kan komme på markedet. Med Rescale-platformen blev den total projekttid reduceret fra 18 måneder til 13,5 måneder. Dette gjorde at Dinex kunne overholde en kort leveringsfrist og overgå klientens forventninger.
  • Højere omsætning af projekter og mere indtjening i kraft af deres kapacitet til at påtage sig flere projekter.
  • Mere tilgang af produktivt personale. Simulationsingeniørerne begyndte at arbejde mere effektivt og forøge deres produktion, nu hvor simulationsflaskehalsen var overvundet. Dilnex’s ledelse påregner at ansætte flere simulationsingeniører for at kunne holde trit med den hurtigere simulationsomsætning.
  • Bedre markedsføringsmuligheder over for kunderne. Ved at anvende Rescales løsning i skyen beviser Dinex at de er på forkant med simulations-trenden ved at benytte branchens nyeste teknologier til frembringelse af optimerede designs på rekordtid.

Om Dinex A/S

Dinex er grundlagt i 1982. Til dato har selskabet 1.250 ansatte over hele verden i mere end 16 lande, med hovedkvarter i Danmark, 8 fabrikker og 7 salgs- og distributionsselskaber. Som leverandør af komplette systemer er Dinex som producent af efter-markedsudstyr (AEM) og producent af originalt udstyr (OEM) den markedsførende i Europa. Selskabet har en lang historie koncentreret om det globale heavy-duty-marked med en teknologisk og globalt produktiv platform.

 

 

Über Rescale

Rescale™ er den førende i verden inden for computer-beregning i stor skala. Rescale, som er på Global Fortune 500s Trust-liste, sætter verdens topledere, it-ledere, ingeniører og videnskabsfolk i stand til at forestå produktinnovation og udføre banebrydende forskning og udvikling hurtigere og med lavere omistninger. Med Rescales ScaleX-platforms løsninger transformeres traditionelle faste IT-ressourcer til fleksible hybrid-, private og offentlige ressourcer i skyen — baseret på netværket af den største og mest kraftfulde, højt-ydende computerinfrastruktur i verden. Rescale tilbyder hundreder af færdige softwareapplikationer på platformen, som er aktiveret i skyen med det samme til foretagendet. Der er mere information om Rescale på www. rescale.com

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Rescale
33 New Montgomery St., Suite 950
CA 94105 San Francisco
Telefon: +1 (855) 737-2253
http://rescale.com/

Ansprechpartner:
Robert Taylor
Pressekontakt
E-Mail: taylor@tema.de
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel