Firmenintern

Bechtle Groep breidt uit in Nederland

  • Fondo ICT Professionals is een nieuw bedrijf van de Bechtle groep
  • Bechtle-dochter PQR integreert VMware-specialist
  • Bechtle versterkt internationale aanwezigheid

Bechtle AG acquireert VMware- en software-specialist Fondo ICT Professionals B.V. en versterkt daarmee haar aanwezigheid op de Nederlandse markt. Fondo is een goed gevestigde dienstverlener voor de moderne werkplek, multi-cloud en Software as a Service (SAAS) en het portfolio vormt een aanvulling op de services van het Nederlandse PQR dat in 2022 werd overgenomen. Het in Utrecht gevestigde Fondo is opgericht in 2007 en heeft 42 medewerkers in dienst die het afgelopen boekjaar een transactievolume behaalden van circa 41 miljoen euro. Omdat Fondo de software-omzet als agent genereert volgens het toepasselijke classificatiemodel, bedraagt de gerapporteerde omzet van de IT-dienstverlener 8,8 miljoen euro. Fondo zal net zo volledig geïntegreerd worden in PQR zoals bij de acquisitie van Axez vorig jaar. Het huidige management blijft leidinggevende functies vervullen in het bedrijf. 

Na het in mei 2022 geacquireerde PQR B.V. en het in juli 2022 overgenomen Axez ICT Solutions B.V. breidt Bechtle haar aanwezigheid in Nederland verder uit. Met Fondo treedt een gerenommeerde specialist voor oplossingen van haar jarenlange vendor partners VMware en Microsoft toe tot de Bechtle Groep. Daarmee groeit de vakkundigheid op het gebied van toekomstgerichte moderne werkplek-, multi-cloud- en SAAS-oplossingen. Door de 42 werknemers van Fondo in dienst te nemen die allemaal uitstekend opgeleid zijn in hun vakgebied heeft PQR ook een oplossing voor de zoektocht naar moeilijk te vinden deskundig personeel. PQR en Fondo hebben beide hun hoofdkantoor in Utrecht en Bechtle streeft ernaar dat de gefuseerde ondernemingen vanuit één vestiging opereren. Het aantal medewerkers van de Bechtle Groep op het gebied van IT-dienstverlening in Nederland stijgt daarmee tot 250 personen, verdeeld over de vestigingen Utrecht en Rijswijk. Marc van Rinsum, Kees Vink en Marcel Lagendijk, die de Raad van Bestuur van Fondo vormen, blijven allemaal bij het bedrijf.

“Met Fondo krijgen we veel vakkundigheid en ervaring omtrent VMware en Microsoft om onze klanten maatwerkoplossingen voor hun digitale werkplekken te bieden. Deze knowhow past uitstekend in ons SpaceHub-concept, waarbij innovatie voorop staat”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR.

SpaceHub is het Managed Services-portfolio van PQR dat bedrijven helpt met de overstap naar de cloud en ze kan ontzorgen via een “as a Service”-model. Eén belangrijk aspect van SpaceHub is modern werkplekbeheer wat door de acquisitie wordt versterkt.

Marc van Rinsum, medeoprichter en managing partner van Fondo: “Nadat we onze werkplekoplossingen op basis van VMware en Microsoft tot een zeer geavanceerd niveau hadden ontwikkeld, waren we op zoek naar nieuwe manieren om ons bedrijf te laten groeien. Als onderdeel van de Bechtle Groep hebben we nu samen met PQR de omvang en de mogelijkheden om nog meer klanten te bereiken en tegelijkertijd te blijven innoveren.”

Verdere uitbreiding van de sterke aanwezigheid van Bechtle in Nederland

“Fondo is precies wie we nodig hebben om onze klanten een aantrekkelijk, toekomstgericht portfolio aan te bieden. PQR versterkt hiermee haar positie als IT-partner van de toekomst verder, met name voor multi-cloud- en serviceoplossingen”, zegt Konstantin Ebert, Executive Vice President Frankrijk, Benelux en Groot-Brittannië, Bechtle AG.

Bechtle is sinds 1998 actief op de Nederlandse markt met haar E-Commerce dochterondernemingen Bechtle direct en sinds 2006 ARP. Met Cadmes B.V. beschikt de groep ook over een succesvolle CAD/PLM-specialist. Samen met PQR, het inmiddels met PQR gefuseerde Axez en nu ook Fondo heeft de Bechtle Groep in Nederland een breed netwerk dat zich uitstrekt over de belangrijkste economische gebieden van Maastricht via Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Utrecht tot Hoofddorp bij Amsterdam en Rijswijk bij Den Haag. De Bechtle Groep heeft nu bijna 800 medewerkers in dienst in Nederland.

Zoals gebruikelijk zijn de voorwaarden en de aankoopprijs niet bekendgemaakt.

Über Bechtle

Bechtle is met meer dan 85 IT-systeemhuizen en E-commerce vennootschappen in 14 Europese landen een van de Europese marktleiders in E-commerce en altijd dichtbij. Bechtle beschikt over een wereldwijd partnernetwerk om aan de behoeften van haar klanten op elk continent te voldoen.

De in 1983 opgerichte Bechtle Groep met hoofdkantoor in het Zuid-Duitse Neckarsulm heeft momenteel meer dan 14.000 medewerkers in dienst. Wij ondersteunen meer dan 70.000 klanten uit de industrie, handel, publieke sector en financiële sector bij hun digitale transformatie en bieden een compleet merkonafhankelijk portfolio rondom IT-infrastructuur en IT-beheer. Bechtle is genoteerd aan de MDAX (Duitse aandelenindex en een nevenindex van de DAX) en aan de TecDAX (Duitse aandelenindex waarop de 30 grootste technologiebedrijven zijn genoteerd). In 2022 bedroeg de omzet 6,03 miljard euro. Meer informatie: bechtle.com

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Bechtle
Bechtle Platz 1
74172 Neckarsulm
Telefon: +49 (7132) 9812281
Telefax: +49 (7181) 44004
http://www.bechtle.com

Ansprechpartner:
Sabine Brand
Unternehmenskommunikation
Telefon: +49 (7132) 9814115
Fax: +49 (7132) 981-4116
E-Mail: sabine.brand@bechtle.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel